Пореден нарушител се изкъпа в планинско езеро: Възмутени граждани сигнализираха за

...
Пореден нарушител се изкъпа в планинско езеро: Възмутени граждани сигнализираха за
Коментари Харесай

Турист се изкъпа в езерото Безбог в Пирин

Пореден извършител се изкъпа в планинско езеро: 

Възмутени жители алармираха за екскурзиант, който се е изкъпал в езерото Безбог. Това излиза наяве от обява във фейсбук групата " Група за планински преходи ", заяви " ".

На фрагментите се вижда мъж, който плува във водите на езерото. 

" Когато на Безбог нещастниците са повече от Парковата защита ", написа индивидът, който алармира за грубото нарушаване.

Безбог е езеро с ледников генезис и е ситуирано в Безбожкия циркус североизточно от връх Безбог, дружно с три други дребни пресъхващи езера. На северния му бряг се намира хижа Безбог.

Езерото е на височина 2239 метра. От него изтича Безбожка река (Дуиловица), десен приток на река Места. То попада в рамките на Национален парк " Пирин ". 

" Направихме инспекция по оповестените фотоси, само че за жалост, когато нашата паркова защита отиде на мястото, в езерото не е имало хора. Доколкото разбрах фотосите са отпреди няколко дни. Съветвам всеки, който забележи нередности, незабавно да подава сигнал до нас, с цел да може да реагираме в точния момент, а не след дни ", сподели шефът на Национален парк " Пирин " Росен Баненски. Уточни, че в случай че някой се хване на място да нарушава разпоредбите и влезе, с цел да плува или да се къпе в езерото, го грози санкция от 100 до 500 лева " Ние постоянно постановяваме оптималния размер, тъй че в тази ситуация този човек би получил 500 лева санкция ", добави Баненски.

Според Плана за ръководство на Национален парк " Пирин " има възбрана за къпане и миене с перилни препарати, плуване с лодки или надуваеми предмети в езерото. Не е неразрешено обаче да се пие вода от него, която е извънредно чиста, или пък човек от брега да се наплиска с вода, с цел да се разхлади. Там е позволен и лов на риба през уикенда и формалните празници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР